Wat je misschien nog meer wilt weten

Hieronder vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Mocht jouw vraag hier niet tussen zitten, schroom dan niet en stuur een e-mail of een WhatsApp bericht (gegevens op de contactpagina).  

Met hoeveel weken zwangerschap kan ik een bevalcursus volgen?

Veel cursisten komen ergens tussen de 25 weken en 35 weken zwangerschap naar de cursus. Wij vinden het fijn als cursisten in ieder geval ongeveer minimaal 4-6 weken voor de uitgerekende datum naar de cursus komen. Dan heb je voldoende tijd om de oefeningen thuis te oefenen. 

Ben je angstig, onzeker of heb je veel zorgen of stress? Kom dan eerder naar de cursus. Je hebt dan meer tijd om de oefeningen en hypnobirthing luistersessies op je in te laten werken. Veel zwangere vrouwen vinden het fijn om vaak naar de hypnobirthing MP3 sessies te luisteren bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Ze bouwen hiermee al automatisch veel meer zelfvertrouwen op en daarnaast helpt het tegen stress en zorgt het voor een diepere slaap.

Er zijn ook zwangere stellen die in de laatste 3 of 4 weken van hun zwangerschap alsnog een cursus willen volgen. 
De handvatten en technieken die je leert tijdens de cursus kun je meteen toepassen. Dus ook als je 37+ weken zwanger bent kun je toch naar de cursus komen. Wij raden dan wel aan om vaker te oefenen en de sessies te luisteren. 

Kortom kom dus wanneer het voor jou goed aanvoelt om de cursus te volgen. 

Is 1 dag niet te lang?

Als zwangere vrouw kun je afwisselen tijdens de cursus en de ene keer comfortabel zitten in grote zitzakken of de andere keer op een stoel. 

Naast de informatie over bevallen, de verschillende bevalhoudingen en tips en adviezen doen we veel ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen waardoor je tussendoor kunt relaxen en de dag niet vermoeiend is. Het mooie is dat je lekker kunt ontspannen en tegelijkertijd dus meteen de oefeningen toepast. Cursisten geven aan dat de 1-daagse cursus heel ontspannend is, snel voorbij gaat, energie geeft en zeker niet te lang aanvoelt.

Is 1 dag niet te kort?

Nee het kan echt in 1 dag. Voordat de cursus start, ontvang je al cursusmateriaal zoals hypnobirthing luistersessies, het cursusboek en lesfilmpjes. Je kunt dan al meteen beginnen met oefenen en voorbereiden. De online cursusmaterialen vormen samen met de 1-daagse cursus een compleet geheel. De cursus zelf is gevuld met makkelijke en praktische oefeningen. Met het oefenboek kun je na de cursus al het geleerde verder oefenen en je zo voorbereiden op jouw mooie en positieve bevalling. 

In onze drukke samenleving is tijd soms een lastige factor. Zeker als je met z'n tweeën naar de cursus komt, wellicht al kindjes hebt, of gewoon een volle agenda hebt, kan het lastig zijn om meerdere dagen / avonden vrij te maken. Daarom hebben we gekozen om een 1-daagse cursus aan te bieden die door de opbouw en de bijbehorende cursusmaterialen jullie net zo goed kan voorbereiden op de bevalling als een meerdaagse cursus. 

Moet ik met mijn partner naar de cursus komen?

Veel cursisten komen met hun partner of man naar de cursus. Daarnaast komt het ook voor dat vrouwen hun vriendin, zus of moeder meenemen in plaats van een partner of man. 

Wij adviseren om in ieder geval de persoon die bij de bevalling is, mee te nemen naar de cursus. De cursus is helaas niet geschikt om alleen te doen. Wij kunnen wel een aangepaste privécursus aanbieden. Neem contact met ons op als je meer informatie hierover wilt hebben.

Kan ik de cursus ook privé volgen?

Wil je liever niet met andere stellen de cursus volgen dan is een privécursus zeker mogelijk. We overleggen dan welke datum het beste uitkomt en ik kan de cursus dan bij jullie thuis geven. 

Waar start ik mee als ik toegang heb tot de cursusmaterialen?

De beste volgorde is om te beginnen met de online lesfilmpjes. Deze video’s leggen stap voor stap uit welke materialen, wanneer gebruikt kunnen worden.

Wat kost de Mucha Mama Hypnobirthing cursus?

Een groepscursus kost €269 per stel. Een privécursus is €379 per stel. 
Al ons cursusmateriaal is in het Nederlands beschikbaar. 

In beide gevallen ontvang je:

·   Toegang tot een online omgeving met informatieve filmpjes & aanvullende informatie over bevallen 
·   5 Hypnobirthing MP3 luistersessies o.a. voor het opbouwen van vertrouwen voor jouw bevalling

·   Mooi en handig oefenboek waar jullie na de cursus mee verder oefenen inclusief een opzet voor een  
    geboorteplan

·   Praktisch hypnobirthing E-boek

·   Extra (gratis) support bij dreigende inleiding of stuitligging

Vergoeding zorgverzekering

Een vrij groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een (deel van) onze hypnobirthing / zwangerschapscursus. Meestal is dit via de aanvullende verzekering. Neem van tevoren contact op met jouw zorgverzekeraar voor de juiste details. De voorwaarden van de zorgverzekering zijn vaak erg specifiek. Vaak kun je de factuur pas nadat je de cursus hebt gevolgd indienen bij de zorgverzekeraar.