Mucha Mama Hypnobirthing 

Hypnobirthing en bevallen


Welke invloed heeft het op je bevalling?

Hypnobirthing is een bewezen methode als het gaat om onder andere een grotere kans op een natuurlijke bevalling, een snellere bevalling, een positieve beleving van je bevalling en minder kans op complicaties of ingrepen.

Wat is het?

Hypnobirthing klinkt wellicht wat zweverig maar het is een hele fijne, makkelijke en praktische methode om meer zelfvertrouwen op te bouwen voor je bevalling. Hypnose is niet vreemd of onbekend, maar iets wat we dagelijks al wel vaker ervaren. Het is in je eigen gedachtes zijn, ontspannen zijn, gefocust, naar binnen gekeerd. Denk ook aan meditatie of diep in een film of boek zitten, dat is ook een vorm van (zelf)hypnose. 
 

Wat is het principe achter hypnobirthing?

De cursus die je bij mij gaat volgen is de hypnobirthing cursus van Mucha Mama. Er zijn meerdere methodes die in Nederland worden gegeven, deze zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde principe:
 
 - Angst zorgt voor spanning, zorgt voor pijn.
 - Ontspanning, rust en focus verbetert het bevallingsproces. 
 - Pak onderbewuste angsten aan.

Waarom Mucha Mama?


Persoonlijk maken 

De kracht van de Mucha Mama hypnobirthing cursus ligt in het persoonlijk maken van de oefeningen. 
Dit is uniek binnen de nu in Nederland aangeboden hypnobirthing cursussen. Je kunt het cursusmateriaal dus zo toepassen dat het voor jou optimaal in te zetten is. Daarnaast is al ons cursusmateriaal in het Nederlands en bieden we gratis extra support bij dreigende inleiding, stuitligging of keizersnede. 

Zorgen, twijfels of angsten loslaten - werken aan vertrouwen en positiviteit

Je kunt ook allerlei specifieke persoonlijke zorgen, twijfels of angsten die je wellicht hebt aanpakken en loslaten en je kunt het zelfs breder trekken dan je bevalling (denk aan je zwangerschap, je kraamtijd, het ouderschap of zelfs voor andere situaties in je leven). In plaats daarvan ga je werken aan vertrouwen en positiviteit. 

Flexibel zijn en de beleving van je bevalling

Ook leren we jullie dat het belangrijk is om flexibel te zijn, zodat je kunt meegaan in alle situaties die zich tijdens een bevalling kunnen voordoen. We leren je pijn anders te beleven. Een positieve beleving van je bevalling staat bij ons voorop. Hoe je bevalling ook verloopt het uiteindelijke doel is dat je met een goed gevoel terugkijkt. 
   

Goede samenwerking met jullie verloskundige/medische team in combinatie met jullie eigen wensen

Bij Mucha Mama krijgen jullie ook tips om een goede balans te vinden tussen een fijne samenwerking met je verloskundige en/of het medische team en het duidelijk maken van je eigen wensen en het volgen van je eigen intuïtie. Goede communicatie is hierin belangrijk.
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op de mucha mama website

De cursus is inclusief 

5 Hypnobirthing MP3 luistersessies
Mooi en handig oefenboek
Informatieve filmpjes om alvast mee te beginnen
Praktisch Hypnobirthing E-boek
Extra (gratis) support bij dreigende inleiding of stuitligging

Mucha Mama Hypnobirthing is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) en de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH).